Lamsstoof met tijmrösti
30 minuten bereidingstijd
2 uur stoven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook met de bleekselderij 3 min. Schep het lamsvlees erdoor en bak nog 3 min.
- Schenk de wijn en vervolgens de fond in de pan. Voeg de inhoud van het blik tomaten, de olijven en de rozemarijn toe. Breng aan de kook
- Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur zachtjes gaar. Neem na 1,5 uur de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken
- Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de rösti in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Schep de tijm met zout naar smaak erdoor. Serveer de tijmrösti met de lamsstoof
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 770 kcal
- 45 g vet waarvan 12 g verzadigd
- 47 g koolhydraten
- 38 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen